ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ALMASAFESPASS 3D ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ

Η διαγράμμιση είναι γλώσσα κατανοητή από οδηγούς και πεζούς. Ρυθμίζει την κυκλοφορία υποδεικνύοντας τις λωρίδες επιτάχυνσης, επιβράδυνσης, αναμονής και στάθμευσης. Λειτουργεί δε και σαν απαγορευτικό σήμα που προειδοποιεί και κατευθύνει με ασφάλεια. Το χρώμα, η φωτεινότητα και η διάρκεια ζωής πρέπει να είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει μια διαγράμμιση πόσο μάλλον όταν αφορά την προστασία των πεζών.

Μια τρισδιάστατη διάβαση πεζών μπορεί να ξαφνιάσει ευχάριστα τους περιοίκους και τους οδηγούς, γιατί ζωγραφίζεται έτσι ώστε να δημιουργείται η οφθαλμαπάτη ότι ίπταται-αιωρείται λίγα εκατοστά πάνω από το οδόστρωμα. Στόχος της είναι, εκτός από τον καλλωπισμό της διάβασης, κύρια, η προστασία των πεζών, καθώς εξασφαλίζεται πως οι οδηγοί θα κόβουν ταχύτητα θεωρώντας ότι υπάρχει εμπόδιο.

Χώροι στάθμευσης, οι διαβάσεις των πεζών κι άλλες οδικές σημάνσεις τις ασφάλτου μπορούν να μετατραπούν σε καμβά ιδιαίτερων έργων που θεματικά και χρωματικά θα είναι ευχάριστη πινελιά στην στη γκρίζα καθημερινότητα της πόλης. Είναι ένας απλός και εύκολος τρόπος αισθητικής αναβάθμισης του δημόσιου χώρου, που διακοσμεί τους δρόμους της πόλης εκμεταλλευόμενος τις λωρίδες και τις διαβάσεις που ήδη υπάρχουν έτσι ώστε να έχουμε μια καλαίσθητη παρέμβαση.

Η ιδέα αυτή έχει υλοποιηθεί από αρκετούς φορείς οδικής ασφάλειας σε διάφορες χώρες ανά τον κόσμο σημειώνοντας θετικά αποτελέσματα όπου εφαρμόστηκε.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικός ο ρόλος των διαβάσεων των πεζών και είναι απαραίτητος ο σωστός σχεδιασμός τους και η χρήση των κατάλληλων χρωμάτων.

Τα χρώματα διαγράμμισης που χρησιμοποιούμε συνιστώνται ως μόνιμη διαγράμμιση σε δρόμους με πολύ υψηλό κυκλοφοριακό φορτίο. Είναι ένα εύκαμπτα και σταθερά, με πιστοποίηση ISO. Είναι απόλυτα φιλικά προς το περιβάλλον, δεν περιέχουν Πτητικές Οργανικές Ενώσεις (VOC) και μπορεί να εφαρμοστούν τόσο σε καινούργια όσο και σε παλιά ασφαλτικά δάπεδα καθώς και σε σκυρόδεμα. Πολύ εύκολα στη συντήρηση και με μεγάλη διάρκεια ζωής.